Klasgroepen

Kom je Nestelen in het Bellenbos! INSCHRIJVEN voor schooljaar 2023 – 2024 is mogelijk! OPGELET: VERNIEUWD AANBOD! Lees hieronder alle nodige info. De link om in te schrijven staat bij ‘praktisch’.

In dit educatieve bos kunnen klasgroepen peuters, kleuters en lager onderwijs langs komen 
voor een educatieve en speelse (halve) dag.

Hiervoor werken we samen met GoodPlanet Belgium vzw.

Wat mag je verwachten?

Kinderen kunnen experimenteren in heel wat nesten, terwijl jij als leerkracht tijd en ruimte krijgt om te observeren en mee te spelen. Je kan ons meerdere malen per jaar komen bezoeken, telkens met een aangepast aanbod.

Peuters t.e.m. 2e kleuterklas

Voor peuters t.e.m. 2de kleuterklas ligt de nadruk volledig op vrij spel in het Bellenbos. Ze doen heel wat ervaringen op die hun zintuiglijke en motorische ontwikkeling stimuleert. En in de verschillende doelgerichte nesten ontdekken kinderen hun eigen talenten.

3e kleuterklas t.e.m. 4e leerjaar

Kinderen van de 3de kleuterklas t.e.m. het 4de leerjaar die hun natuurervaringen willen verdiepen, krijgen tijdens het bezoek aan het Bellenbos een kort geleid aanbod. De nadruk blijft liggen op actief beleven en ervaren. Zij verdiepen zich in kleine groep in één van volgende activiteiten onder begeleiding van een Bellenbosmedewerker. Het aanbod is afhankelijk van de weersomstandigheden, de groepsdynamiek en gebeurt in overleg met de leerkrachten.

Wateronderzoek

In het Bellenbos is er ook een waterplas. We willen de kinderen het leven in en om het water laten ontdekken, beleven en ervaren. Wateronderzoek is mogelijk in september-oktober en van april tot juni.

Bodemdieren

Het zoeken van bodemdieren is een geliefkoosde activiteit voor jong en oud in het Bellenbos. Kinderen die hierin geïnteresseerd zijn kunnen de gevonden bodemdieren verder onderzoeken. Welke soort heb ik gevonden? Wat zijn gelijkenissen en verschillen met andere gevonden bodemdieren? Ook hier draait alles om ontdekken, beleven en ervaren.

Meten

Geen betere plek om aan de slag te gaan met het meten van lengte en tijd dan in het bos. Hoe ver kan ik schieten met een katapult? Hoe ver kan ik springen? Hoe groot ben ik? Hoe groot is de boom? Hoe snel kan ik lopen? We gaan schattend aan de slag en met de gepaste meetinstrumenten.

Zintuigen

Het Bellenbos heeft zo veel nieuwe ervaringen te bieden voor onze zintuigen. Geconcentreerd kijken, luisteren, voelen, ruiken, proeven en beleven wordt gestimuleerd via korte, spannende ervaringen waar bepaalde zintuigen uitgeschakeld worden en andere zintuigen extra uitgedaagd worden.

5e en 6e leerjaar

Kinderen van het 5de en 6de leerjaar maken kennis met de nesten in het Bellenbos via een uitdagend spel waar samenwerking in team centraal staat. Ze leren werken met kaart en kompas. Ze gaan aan de slag met opdrachten in de verschillende doelgerichte nesten en ontdekken zo hun eigen talenten. Onderweg kunnen ze verrast worden door andere teams of hun leerkrachten. Spanning verzekerd…

Praktisch

  • Laarsjes
  • Kledij die tegen een stootje kan
  • Inschrijven voor het schooljaar 2023/2024 vanaf 1 juni vanaf 8.00 uur via DEZE LINK
  • Kies voor een halve dag of een volledige dag
  • We nemen zo snel mogelijk contact op voor de praktische afspraken
  • De ingang van het Bellenbos bevindt zich rechtover Bellestraat 24, 1790 Affligem
  • Het Bellenbos is erkend als MOS-schakel. Je kan zo gebruik maken van gratis busvervoer via De Lijn. De halte “Affligem – Buikouter” stopt net aan de ingang van het bos.

Kostprijs

Halve dag: 7€ per kind met een minimum van 140€
Volledige dag: 10€ per kind met een minimum van 200€

Meer info?

Stuur vrijblijvend een mail. We nemen zo snel mogelijk contact op.